Lifestyle/Culinair
367096671
Culinair

Waarom je volgens een professor best weleens met je mond open mag kauwen

Smakken, praten met een volle mond, eten met je mond open. Het zijn allemaal van die dingen waarvan je als kind leert dat je ze beter niet kunt doen. Britse professoren denken daar anders over. Het zou juist goed zijn om met je mond open te kauwen.

Professoren van de Universiteit van Oxford stellen namelijk dat je eten veel lekkerder smaakt als je met mond open kauwt. Dit komt door de – nu komen de onderzoekstermen – aromatische componenten die dankzij de open mond beter het achterste gedeelte van je neus kunnen bereiken.

Doordat die aromatische componenten lekker naar achteren kunnen ’vliegen’, krijgen je olfactorische sensorische neuronen een boost en ben je direct in staat om je eten beter te proeven. Het zou daardoor dus lijken alsof je eten meer smaak heeft.

Hoofdonderzoeker Charles Spence is trouwens ook van mening dat wanneer je met je handen eet in plaats van met bestek, je de smaakervaring naar een hoger niveau tilt...