Nieuws/Lifestyle
36929995
Lifestyle

Recept van de dag: paté van linzen

Het boek van Joke Boon over linzen, waar ze vorige week in onze VRIJ over vertelde, lag gisteren dan ook fysiek in de brievenbus. Bladert toch anders dan in een computerversie.

Linzen heet het en linzen zijn zo lekker dat ze ook een speciaal boek verdienen. Dus zet dit maar gauw in je kookboekenkast. Geweldige recepten zoals Romige linzen met cavolo nero, of haar beproefde Mexicaanse linzenburgers en zelfs een recept voor een linzenpizzabodem.

Bij mij viel het boek open op de paté van linzen. Met sardien en tomaat. Dat maak je zo: kook de linzen met de knoflookteen en het laurierblad in ruim water. Giet af en laat uitlekken. Verwijder laurierblad.

Maak de sardientjes schoon, verwijder de graten. Hak de zongedroogde tomaten in stukjes. Doe de linzen met knoflook in de blender. Pulseer kort. Voeg dan tomaat, sardientjes, olie, azijn en bieslook toe, nog even draaien. Zo grof of niet grof als je zelf wilt. Maak op smaak met wat zout en peper en nog wat druppels azijn. En dan? Ja, vers stokbrood natuurlijk en lekker dik erop smeren.

Nodig voor bij de borrel:

75 gr bruine linzen, gewassen

1 teen knoflook

1 blaadje laurier

1 blikje sardientjes op olie (125 gr)

50 gr zongedroogde tomaat, op olie

2 eetl olie van de tomaat

1 theel azijn

1 eetl bieslook, fijngehakt

Zout en peper