Nieuws/Lifestyle
378478
Lifestyle

Filmrecensie: 'Bad moms'

Moedermaffia als doelwit

De lat ligt hoog voor moeders die perfect willen zijn. En dat kan best wat minder, vinden Josh Lucas en Scott Moore, die eerder als schrijvers verantwoordelijk waren voor de hilarische feestfilm The hangover. In Bad moms richten zij nu hun pijlen op de Amerikaanse moedermaffia.

Mila Kunis speelt in hun nieuwe film een goedwillende moeder met twee schoolgaande kinderen, een verantwoordelijke baan en een lapzwans van een echtgenoot. Zij komt altijd tijd tekort, maar nóg is het niet genoeg volgens Gwendolyn (Christina Applegate), de voorzitster van de oudercommissie. Zijn schroeft de eisen die aan moeders worden gesteld steeds verder op. Totdat Kunis personage haar bevallige kont tegen de krib gooit.

Kristen Bell en Kathryn Hahn sluiten zich bij Mila Kunis aan en samen besluiten ze dan maar liever als slechte moeders door het leven te gaan. Onmiddellijk zetten zij het op een zuipen, seks en drugs laten niet lang op zich wachten. Totdat er iets van bezinning doorsijpelt in hun benevelde breinen. Niet hun moederschap zit hen dwars, maar wel Gwendolyns schrikbewind. Dus komen de dames met een redelijker alternatief.

Het gaat er allemaal wel érg Amerikaans aan toe in deze komedie, waarbij het beeld van de typische Amerikaanse 'socccermom' overheerst. Geheel in die lijn staat uit de band springen gelijk aan feesten tot je erbij neervalt en aan vrijelijk praten over seks. Subtiel is het allemaal niet, al zorgt die grove aanpak in Bad moms vaak juist ook voor de vetste lach.