Nieuws/Lifestyle
378543
Lifestyle

Huishouden wordt beestenboel

Filmrecensie: 'The secret life of pets'

Als de mens van huis is, dansen de katten op tafel. Of erger nog: ze plunderen de koelkast. En een poedel mag er misschien keurig uitzien, maar wacht maar tot zijn baasje de deur achter zich dichttrekt. Pompende metal wordt er door het onbeheerde appartement geblazen.

In The secret life of pets zien we huisdieren van hun echte kant, die ze voor mensen verborgen houden. Met Cats & Dogs werd dat idee gebruikt voor een dwaze spionagekomedie tussen honden en katten, nu levert het een huisdieren-op-straat-avontuur op in de lijn van Stuart Little, Homeward bound en Flushed away.

Wanneer trouw viervoetertje Max er tot zijn grote ongenoegen een bakbeest van een huisgenootje bij krijgt, komen ze zo met elkaar overhoop te liggen dat ze verdwaald raken in New York. De twee moeten dus de poten ineenslaan om terug te komen naar het veilige onderkomen van hun baasje. Qua verhaalverloop gebeurt daarin weinig verrassends en bovendien hadden de makers van Despicable me meer kunnen halen uit een ontroerende wending halverwege. Maar grappig kunnen ze zeker uit de hoek komen, blijkt ook hier weer. Een straatbende van afgestane huisdieren en een bezoek aan een worstenfabriek zorgen voor lollige momenten.