Nieuws/Lifestyle
381629
Lifestyle

Vaarblog 3

Het schip in – onze tocht naar crowdfunding

Ons fraaie uitzicht

Ons fraaie uitzicht

De eerste zonnestralen schijnen door de gordijntjes naar binnen, de vogeltjes fluiten. Er is geen ontkomen meer aan: de ochtend is begonnen. Ik draai me gapend nog eens om, maar Pieter schudt me wakker en fluistert: “Ze komen er zo aan”.

Ons fraaie uitzicht

Ons fraaie uitzicht

Slaperig kom ik mijn bed uit en trek ik de gordijnen open. Het uitzicht? Een klein motorbootje met gebarsten ramen, een scheefgetrokken mastje en een romp met gaten. Het hangt scheef en wordt ondersteund door een bok op een stenen vloer. Vergane glorie, opgeduikeld van de bodem van de rivier.

Droevig op een bok

Onze eigen motorkruiser Orca staat er ook wat droevig bij. In plaats van vrolijk drijvend in een mooi haventje, staat hij sipjes op een bok (standaard), ontdaan van zijn schroefassen en andere essentiële onderdelen. Ik klim de torenhoge ladder af om naar de douche te gaan en zie de monteurs al aankomen met handenvol gereedschap. Wie had gedacht dat we zo zouden ‘stranden’ toen we afgelopen januari de boot kochten?

Terug in de tijd. Als onervaren watersporters probeerden we bij aankoop alles goed te doen. Zo vroegen we experts om mee te kijken en riepen we hulp in. Kennissen en vrienden die ook maar het schimmigste beetje ervaring op het water hadden, werden ondervraagd over ieder detail.  Bij onze Orca konden we niet anders dan concluderen dat het wel snor zat – daar konden we wel een jaar mee rondvaren. We zijn een half jaar bloed, zweet en tranen verder, en hoe anders blijkt de realiteit…

We laten onze droom niet varen

Van het ene motorische probleem gingen we naar het andere. Bij iedere afronding van een reparatie waren we in extase: zou het dan nu…? Maar er kwamen steeds meer dure defecten boven tafel, we gingen wel erg letterlijk het schip in. Voor we het wisten waren onze buffer en spaartegoeden opgedroogd en onze droom erg ver weg. Mensen die zouden komen flexwerken in ons drijvende kantoor werden bij gebrek aan drijven afgezegd. Onze energie werd elke dag minder en de zorgen groter. Wat te doen?

We besloten met een coach en diverse mede-ondernemers in gesprek te gaan. Zij hielden ons een spiegel voor: wilden we anders stoppen en naar huis? We schudden heel stellig nee. Onze droom laten varen was absoluut geen optie, dus hoe komen we hieruit? We besloten een crowdfunding-actie op te zetten, met als ruil leuke dagjes weg op de Orca, flexwerken aan boord, onze eeuwige dank of mooie cadeautjes. Niet alleen voor grote bedragen; elke euro helpt!

Blijven drijven

We zijn vastbesloten om onze droom door te laten gaan én om onze beloften aan degenen die hebben gereserveerd na te komen. Daar willen we voor werken en keihard knokken. Als u dan ook iets wilt doen om ons proces te ondersteunen, zou dat fantastisch zijn. Kijk voor meer info op www.doorgaan.nl/floatingfreelancers