Nieuws/Lifestyle
384629
Lifestyle

'Nieuw Kensington album moeilijkste om te maken'

Het vierde album van de Utrechtse band Kensington is zo goed als af. "Dit album was voor ons de moeilijkste om te maken."

Dat zegt gitarist Casper Starreveld in een interview met NPO Radio 2. De Nederlandse band is momenteel in Rio de Janeiro om op te treden in het Holland Heineken House.

Het was volgens de bandlid een hele klus om de opvolger van de plaat Rivals af te ronden. "Dit album was voor ons de moeilijkste om te maken", aldus de gitarist van Kensington. Maar het resultaat mag er volgens Casper wezen. "Het is zo goed als af, we zijn nog nooit zo blij geweest met een album."

De hoge verwachtingen maakten het proces niet gemakkelijk. "Op het moment dat je de underdog bent, heb je niks te verliezen, dan kun je alles doen wat je wil en dan is er een bepaalde naïviteit", zegt Starreveld over het opnameproces van Rivals. "Dat werkt heel makkelijk. Nu was het: Ziggo Domes, festivals, touren over de hele wereld. Dat was wel nieuw."

De spanningen waren vooral in de studio te voelen. "Het schrijven ging heel makkelijk en het maken ging heel makkelijk, maar de intentie die je hebt bij nummer, om dat op plaat te krijgen, is een uitdaging, zeker met een nieuwe producer." De Utrechtse band is voor hun nieuwe plaat de studio ingedoken met de bekende Amerikaanse producer Michael Beinhorn. Hij produceerde eerder voor bands als Red Hot Chili Peppers, Soundgarden, Korn, Aerosmith en Ozzy Osbourne.

Kensington treedt in November drie keer op in de Ziggo Dome.