Nieuws/Lifestyle
393943
Lifestyle

Strandgewoonten

We zijn niet vies van een beetje naakt

Speedo’s zijn lang zo slecht nog niet en ook met topless zonnen hebben we geen probleem. Dit en meer blijkt uit een onderzoek van Expedia naar onze strandgewoonten.

De online reisorganisatie heeft in het ‘Flip Flop Report’ alles over strandvakanties onderzocht. Strandvakanties zijn nog steeds erg populair. Maar liefst 41% van de Nederlanders is in het afgelopen jaar op strandvakantie geweest. Met 21% van de stemming is Spanje de meest populaire bestemming voor een strandvakantie. Vamos a la playa!

Een beetje bloot

We lachen wel om de gele Speedo van zanger Dries Roelvink, maar de zwembroek is behoorlijk populair onder Nederlanders. Van alle strandgasten wereldwijd, kleedt de Nederlandse man zich het meest in Speedo-stijl (23%). Negentig procent van de Nederlanders heeft daar ook helemaal geen probleem mee. Dit in tegenstelling tot de rest van de wereld, waar zo’n 63% niet te spreken is over de (te) strakke zwembroek. We zijn überhaupt niet zo moeilijk als het om badmode (of het gebrek daaraan) gaat. Vrouwen zonder bikinitop op het strand? Moet kunnen, vindt 75% procent van de Nederlanders. Wereldwijd is dit minder geaccepteerd (48%).

Lekker nuchter

Beach body of niet, wij maken ons niet zo druk. Maar 9% van de Nederlanders vindt sporten een prioriteit voorafgaand aan een strandvakantie. Een beetje voorbruinen is al wat gebruikelijker (17%) en 37% kiest ervoor wel even nieuwe badkleding aan te schaffen. Nederlanders geven gemiddeld 40 euro uit voor ze klaar zijn voor het strand, wereldwijd is dit gemiddeld 53 euro.

Sex on the beach

Op het strand kan het heet zijn en dan hebben we het niet alleen over de temperatuur. Van alle Europeanen hebben Spanjaarden het meest seks op het strand gehad (32%). Iets minder Nederlanders delen die ervaring (23%). Wel overweegt 1 op de 4 Nederlanders intiem te zijn op het strand.

Hand op de knip

We Nederlanders staan bekend als zuinig volkje en dat bevestigt dit onderzoek ook. We begroten gemiddeld 1689 euro uit te geven aan een strandvakantie. Wereldwijd is dit bedrag (2140 euro) wat hoger.