Nieuws/Lifestyle
394057
Lifestyle

4x

Lekkerste ontbijtrecepten

Een goede dag begint met een gezond ontbijtje! Wat dacht je van bananenbrood of speltpannenkoekjes? Foodblogger Pauline van 'Uit Pauline's Keuken' deelt haar lekkerste ontbijtrecepten.

Eggs Norwegian

 

Ingrediënten voor 4 personen

8 eieren

4 bagels

300 gr gerookte zalm

Hollandaisesaus uit de blender

3 eidooiers (maat L)

Kneepje citroensap

200 gr Ghee

Peper en zout

Zo maak je het

Pocheer de eieren in 3 minuten (per stuk) gaar in water met zout en een scheutje azijn. Laat de Ghee smelten in een pannetje. Geen Ghee bij de hand, je kunt ook roomboter smelten. Het witte gedeelte dat boven komt drijven, schep je er voorzichtig van af. Wat overblijft is geklaarde boter.

Doe de eidooiers met een kneepje citroensap en wat peper en zout in de blender. Zet de blender aan en klop de eieren heel luchtig en romig.

Voeg nu beetje bij beetje de gesmolten Ghee bij de eieren, terwijl je de blender laat draaien. Giet het er met een kleine en langzame straal op. Blij net zolang mixen totdat er een romige Hollandaisesaus ontstaat.

Snijd de bagels doormidden en beleg iedere helft met wat gerookte wilde zalm.

Leg op iedere bagel een gepocheerd eitje.

Verdeel over ieder eitje een lepel snelle Hollandaisesaus uit de blender.

Serveer de Eggs Norwegian meteen.

Speltpannenkoeken

 

Ingrediënten voor 8 st.

150 gr speltbloem

50 gr boekweitmeel

2 eieren

500 ml melk

1 tl citroenrasp

Snuf zout

Olijfolie

Toppings

100 gr blauwe bessen (eventueel uit de vriezer)

125 gr ricotta

2 tl honing

2 tl citroenrasp

Zo maak je het

Doe de speltbloem, het boekweitmeel en een snuf zout in een kom.

Voeg één voor één de eieren bij de speltbloem en meng het met een garde door elkaar.

Voeg nu beetje bij beetje de melk toe en klop er een egaal beslag van.

Was een citroen en rasp deze met een fijne rasp. Voeg 1 tl citroenrasp bij het beslag.

Meng de ricotta met de honing in een aparte kom en voeg hieraan 2 tl citroenrasp toe. Zet apart.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Laat de pan goed warm worden en verdeel een lepel van het pannenkoekenbeslag over de pan.

Verdeel een paar blauwe bessen over de speltpannenkoek en bak hem op middelhoog vuur in 3 tot 4 minuten goudbruin. Zodra de bovenkant van de pannenkoek iets droger wordt, keer je de pannenkoek voorzichtig om. Bak de andere kant in 2 minuten goudbruin.

Serveer de speltpannenkoeken met de citroenricotta en wat extra blauwe bessen.

Houd je van zoet? Garneer de pannenkoeken dan met wat extra honing of maple syrup.

Bananenbrood

 

Ingrediënten voor 4 personen

4 plakjes banana bread (recept)

2 bananen

12 plakjes bacon

200 ml (plantaardige) melk

1 ei

1 tl kaneel

Handje pecannoten

Maple Syrup

Boter om in te bakken

Zo maak je het

Bak de bananabread volgens het recept. Dit kan je dus prima een paar dagen van tevoren doen. (invriezen kan eventueel ook).

Klop het eitje los met de melk en een tl kaneel.

Verhit een klontje boter in een koekenpan. Haal de plakjes bananabread één voor één door het melk-ei mengsel en leg ze voorzichtig in de pan. Bak het Bananabread French Toast in ongeveer 3 minuten per kant op een niet al te hoog vuur goudbruin.

Bak in een andere koekenpan de plakjes bacon krokant. Gebruik verder geen vet in de pan, de bacon is al vet genoeg. Laat de bacon uitlekken op wat keukenpapier.

Snijd de bananen in plakjes en hak de pecannoten grof.

Garneer het Banana Bread French Toast met wat plakjes banaan, de krokante bacon en wat gehakte pecannoten.

Serveer eventueel met Maple Syrup voor de zoetekauwen.

Worteltaart havermout

 

Ingrediënten voor 1 persoon

40 gr havermout

200 ml amandelmelk

1 wortel

o,5 appel

1 el rozijnen

1 el gehakte pecannoten

Snuf kaneel

Zo maak je het

Verwarm de melk met de havermout in een steelpannetje op een middelhoog vuur.

Rasp de wortel en voeg dit bij de havermout. Breng de havermoutpap aan de kook en laat het een paar minuten koken. Ik gebruik zelf meestal havermout van AH Basic, deze is supersnel klaar.

Doe de warme pap in een kom.

Garneer de carrot cake havermout met wat plakjes appel, wat rozijnen en wat gehakte pecannoten.

Breng de havermoutpap verder op smaak met een snuf kaneel en eventueel wat honing of maple syrup.

 

Meer lekkere recepten