Nieuws/Lifestyle
394468
Lifestyle

Feesten tijdens Feria de Julio!

Valencia bruist de hele maand juli als op uitbundige wijze de jaarlijkse Feria de Julio wordt gevierd. Traditionele en moderne zang tijdens concerten, maar ook theater, optochten, workshops en kermis brengen de Spaanse stad tot leven.

Dit evenement wordt al sinds 1871 georganiseerd. Het is naast volksfeest Las Fallas in maart, ter ere van Sint-Jozef, een tweede goede reden om de stad van de paella op te zoeken. Ook dit jaar worden er honderden activiteiten in de straten van de stad van Valencia georganiseerd.

Een van de belangrijkste onderdelen van Feria de Julio is Gran Nit de Juliol, dit jaar op 23 juli. In de binnenstad van Valencia kun je genieten van een uitgebreid programma met onder meer typisch Valenciaanse muziek en zang, maar ook jazz, musical, swing, kindervoorstellingen, theatermonologen, mediterrane rock en folk. Allemaal onder het genot van een glas wijn en een tapa.

Een ander uniek evenement tijdens Feria de Julio is Batalla de Flores, op de laatste zondag van juli, de 31e om precies te zijn. Je kunt er genieten van een optocht met praalwagens, kleuren en veeeeeeel bloemen!

Natuurlijk heeft Valencia al veel te bieden zoals de Stad van de Kunsten en Wetenschap, uitstekende restaurants, stranden, beeldschone kerken en dempittoreske wijk Barrio del Carmen. Maar wie net even wat extra’s wil beleven doet er goed aan om deze maand naar Valencia te vertrekken!