Nieuws/Lifestyle
394766
Lifestyle

Als Dutch cowboys op klompen over The Strip

Met oude Harleys ronkend door de USA

Je hebt van die trips waar niet alleen thuisblijvers jaloers op zijn, maar ook menig vakantieganger zo zijn luie strandstoel voor zou willen inruilen. Met tien vrienden op klassieke Harley-Davidsons bijna een maand dwars door Amerika cruisen. Uiteraard voor de fun, maar ook om een goed doel te steunen.

De vriendengroep maakt deel uit van een groter gezelschap motorrijders dat al tientallen jaren samen evenementen en onbekende streken bezoekt. Mannen met een heel verschillende achtergrond, maar met één gemeenschappelijke liefde: Liberators, 750cc Harleys die door de Amerikanen na WO2 in Europa zijn achtergelaten.

Half Europa hebben ze door de jaren heen bezocht, maar na een geslaagde USA-trip in 2013, zijn de ronkende legerbakkies en hun berijders opnieuw ingescheept naar het land van de onbegrensde mogelijkheden.

Als Dutch cowboys op klompen over The Strip

Ze zijn inmiddels net onderweg om vanuit Denver door de cowboy-states te trekken, vier natuurgebieden te doorkruisen, Salt Lake City te bezoeken om straks in Las Vegas over de wereldberoemde Strip te rijden als cowboys op klompen, vertelt deelnemer Eric Schenkhuizen. ,,Daarna pakken we een mooi stuk Route 66 en keren we terug naar Denver en naar huis.”

Maar de komende weken genieten de heren nog van grote steaks, Budweiser bier, bijzondere ontmoetingen met onbekende plaatsen, mensen en dieren, spannende kronkelweggetjes en de schier oneindige highways. Hoewel er dit keer drie andere motoren mee mogen in het rijdende museum – de ‘nieuwste’ dateert nog steeds van ’86 – bestaat het overgrote deel uit oorlogsmotoren. Dat maakt onderhoud en reparaties onderweg wel zo makkelijk.

 

Serieus kantje

Toch zit er ook een serieus kantje aan de trip. ,,We zijn inmiddels gemiddeld 60 en dat betekent dat steeds meer vrienden en bekenden worden getroffen door kanker. Een vreselijke ziekte waar we graag tegen strijden door geld in te zamelen voor  KWF Kankerbestrijding dat onderzoek sponsort”, aldus Schenkhuizen.

Wie de trip wil volgen kan terecht op de Facebook-pagina of op de site.

Sponsors zijn welkom op https://acties.kwf.nl/backintheusa2016