Nieuws/Lifestyle
394780
Lifestyle

Britse première voor Nederlandse horror The Windmill Massacre

De wereldpremière van de Nederlandse horrorfilm The Windmill Massacre vindt plaats op 29 augustus in Londen. De titel is als enige Nederlandse productie geselecteerd voor het FrightFest Film Festival, het belangrijkste fantasyfestival van het Verenigd Koninkrijk.

Dat heeft producent Pellicola donderdag bekendgemaakt. De film van regisseur Nick Jongerius maakt een belangrijk onderdeel uit van het programma en wordt meerdere malen in Londen vertoond. De Nederlandse première van The Windmill Massacre is op 24 september op het Filmfestival in Utrecht.

De horrorfilm vertelt over een groep toeristen die een bustour maakt langs de wereldberoemde Hollandse windmolens. Als de bus pech krijgt, is de groep gedwongen te schuilen in een sinistere windmolen waar volgens de legende een duivelaanbiddende molenaar woonde.

Cast

The Windmill Massacre is gedraaid met een Nederlandse crew en een internationale cast. De hoofdrollen worden vertolkt door Games of Thrones-ster Noah Taylor, de Nederlandse acteur Bart Klever (De Poel, Cop vs Killer), de Britse actrice Charlotte Beaumont (Jupiter Ascending) en Fiona Hampton (Kingsman: The Secret Service).

Jongerius was eerder ook onder meer verantwoordelijk voor de Nederlandse horrorfilm Doodeind. Producent Pellicola maakte eerder de slasherfilm Frankenstein's Army, over een gekke geleerde die een leger van nazizombies wil creëren. De Nederlandse uitbreng van The Windmill Massacre vindt plaats in samenspraak met Gusto Entertainment.

Bekijk de trailer hieronder

The Windmill Massacre official teaser 2016 from Pellicola BV on Vimeo.