Nieuws/Lifestyle
394797
Lifestyle

Levende decorstukken

Filmrecensie: The family Fang

Kind A en Kind B dragen nog altijd de mentale littekens van hun kleurrijke jeugd met zich mee. Met gerenommeerde performance-artiesten als ouders speelden Annie (Nicole Kidman) en Baxter (Jason Bateman) van jongs af aan een rol in hun maatschappij-ontregelende artistieke uitingen. Tot zij zich daar als tiener van afkeerden.

Een bizar en komisch ongeluk brengt de vier weer even bij elkaar, een reünie waarbij de spanning te snijden is. Kort daarop verdwijnen pa (Chistopher Walken) en ma (Maryann Plunkett) onder verdachte omstandigheden: hun verlaten auto wordt aangetroffen met een bloederig besmeurd interieur. Maar is hier sprake van een misdaad of van een grote verdwijntruc?

 

Bateman toont in zijn tweede film een uitstekende acteursregisseur en gunt in deze boekverfilming humor en drama evenveel ruimte. Annie en Baxter pogen om hun verleden als levend decorstuk achter zich te laten, tegelijkertijd blijkt dat ingewikkelder dan gedacht. Het intrigerende The family Fang laat daarbij zien dat loslaten soms de beste manier is om je evenwicht te hervinden.