Nieuws/Lifestyle
394798
Lifestyle

Wel ouder, niet wijzer

Filmrecensie: Absolutely fabulous

Eddie en Patsy voeren in Absolutely fabulous: The movie als vanouds een bonte parade van Britse beroemdheden aan, onder wie ook Kate Moss. In haar ijver om La Moss binnen te halen als cliënt van haar weinig succesvolle pr-bureau, kiepert Eddie het fotomodel achterover de rivier de Theems in.

Verdacht van moord en gehaat door de hele wereld, duikt Eddie (Jennifer Saunders) onder en vlucht uiteindelijk met haar beste vriendin naar de Côte d’Azur. Daar denkt Pats (Joanna Lumley) even snel een rijke echtgenoot aan de haak te kunnen slaan om zo hun acute geldnood te bezweren. Ze is ervan overtuigd dat de mannen voor haar in de rij zullen staan. Maar zoals zo vaak in Absolutely fabulous klampen de twee zich vast aan een illusie.

 

Eddie en Patsy zijn blijven hangen in de Sixties en hebben in hun herinnering hun leven van toen uitvergroot tot grootse en meeslepende proporties. Tussen alle slapstick en politiek incorrecte grappen door, verleent dat terugverlangen naar iets wat ze nooit waren aan deze door Saunders geschreven film een zweem van melancholie.

 

Fijn is ook dat alle vaste personages uit de tv-serie weer opduiken. Van dochter Saffie (Julia Sawalha) tot personal assistent Bubble (Jane Horrocks). Met een flutverhaaltje als excuus gaat de Absolutely fabulous: The movie daarbij op even vertrouwde als amusante wijze volkomen over de top.