Lifestyle/Culinair
394901470
Culinair

Recept van de dag: camembert met ui

Soms begint de dag met trek in kaas. Dat kan, echt. Althans bij mij wel. Dan weet ik nog niet precies welke kaas en ook nog niet hoe laat op de dag maar er gaat kaas komen. Een roodkorstkaas voor bij de borrel? Boerenkaas voor bij de lunch? Een kleine stinkerd voor na het eten? Er zijn trouwens steeds meer aanwijzingen dat kaas eten, vooral rauwmelkse, erg goed voor je is.

Nodig voor 4 peronen:

•500 g camembert

•40 g zachte boter

•200 g roomkaas

•80 g fijngesnipperde uien

•zout, peper

•paprikapoeder, karwijzaad (gemalen)

•2 dessertl fijngehakte bieslook

•60 g in ringen gesneden uien

•6-8 dessertlepels pils naar smaak

Bereiding:

Komend weekeinde maken we lekker wat gemakkelijks. Ga eens een heel goed stokbrood halen, niet zo’n papieren watten stokbrood maar een lekker echt zuurdesemstokbrood. Of wat mooi landbrood met veel rogge erin.

En dan prak je de niet al te rijpe camembert fijn met een vork en roer je de boter, roomkaas en fijngesnipperde uien erdoor. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en gemalen karwij. Voeg beetje bij beetje bier toe naar smaak en roer door elkaar.

Obatzda heet deze Beierse lekkernij.

Verdeel over 4 borden en garneer met wat extra uienringen, bieslook en karwijzaad. Geef er radijs bij. En je schenkt bijvoorbeeld een Geuze Mariage Parfait, een ongezoete, ongefilterde Oude Geuze. Maar dan moet je wel lef hebben.