Nieuws/Lifestyle
394919
Lifestyle

Anthony Hopkins en Sean Penn slaan handen ineen voor clip Tom Petty

VIDEO'S - Tom Petty heeft voor zijn laatste video hulp van twee wel heel bekende vrienden gekregen.

Niemand minder dan Sean Penn regisseert de clip voor I Forgive it All van Petty's band Mudcrutch. De hoofdrol in de clip is voor acteerlegende Anthony Hopkins.

Het idee voor de video kwam niet van Petty, maar van Sean zelf. De acteur is al jaren een groot fan van de 65-jarige zanger, vertelt hij aan muziekblad Rolling Stone. "Hij is een echte artiest. Tom vond mijn idee leuk en ging erin mee. Ik vroeg het hem gewoon en hij zei 'ja'. Zo simpel was het."

Hollywoodsterren

Dit is bepaald niet de eerste keer dat Petty voor zijn muziekvideo's samenwerkt met grote Hollywoodsterren. Een piepjonge Johnny Depp en actrice Fate Dunaway speelden in 1991 de hoofdrollen in de clip voor Into the Great Wide Open, en in Mary Jane's Last Dance (1993) ging Petty aan de zwier met Kim Basinger.

I Forgive it All komt van Mudcrutch's tweede plaat 2. Mudcrutch werd in 1970 opgericht door Petty en gitarist Tom Leadon, maar was geen lang leven beschoren. In 1975 ging de band uit elkaar, zonder ooit een volledige plaat te hebben uitgebracht, maar in 2008 kwam de band ineens met hun gelijknamige debuutplaat op de proppen. Hun tweede album kwam in mei uit.