Nieuws/Lifestyle
395019
Lifestyle

Geen vervanger voor Star Trek-rol overleden Anton Yelchin

Regisseur J.J. Abrams is niet van plan het Star Trek-personage Pavel Chekov door een andere acteur te laten spelen, nu Anton Yelchin is overleden.

Yelchin kwam in juni om het leven door een bizar ongeluk. Zijn geparkeerde Jeep Grand Cherokee rolde van zijn oprijlaan, waardoor de 27-jarige acteur beklemd raakte tussen zijn auto, een tuinhek en een bakstenen brievenbus. Hij was binnen een minuut overleden.

Star Trek-regisseur Abrams wil Yelchin's rol van Pavel niet aan een andere acteur geven, vertelt hij aan de Canadese krant Toronto Sun. "Hij is onvervangbaar. Er wordt niet opnieuw gecast. Ik kan me daar niets bij voorstellen en ik vind dat Anton beter verdient."

Yelchin zat in alle drie Star Trek-reboots, waaronder de laatste. Star Trek: Beyond gaat komend weekeinde in première in Amerika.  Abrams weet nog niet wat er in de volgende film gaat gebeuren met Yelchin's personage. "We denken erover Pavel ook te laten sterven, maar we zijn er nog niet uit. Het is nog te vroeg om het erover te hebben."