Nieuws/Lifestyle
395028
Lifestyle

AT5's Frank Awick naar Koffietijd

Ex-AT5 presentator Frank Awick gaat aan de slag bij Koffietijd, maar niet voor de camera.

De presentator, die na 25 jaar trouwe dienst plots de laan uit werd gestuurd bij AT5, voegt zich bij de redactie van RTL's Koffietijd.

Liever had hij zijn werk voor de camera voortgezet, maar dat liep niet zo'n vaart, vertelt hij aan Het Parool. "Natuurlijk had ik graag willen presenteren, maar ik moest ook realistisch zijn. Ik heb nooit een studioprogramma gedaan, ik ging altijd op pad. Er moet maar net iets langskomen dat bij je past."

Hij denkt prima op zijn plek te zijn bij het ochtendprogramma, dat 29 augustus weer van start gaat. "Ik had wel gesprekken met andere partijen, maar als je van de lokale omroep komt is het zo makkelijk niet om een landelijk tv-programma te krijgen. Ik ben al lang blij dat ik een baan heb gevonden, en ik denk dat ik er heel gelukkig van ga worden."

Awick kreeg in mei te horen dat AT5 na 25 jaar een andere richting uit wil en er daarom geen plaats meer is voor zijn entertaimentprogramma's. Hij maakte voor de Amsterdamse omroep onder meer het showbizzprogramma Awick en De Zwoele Stad.