Nieuws/Lifestyle
395057
Lifestyle

Matt Damon begrijpt 'scheuractie' Bourne-posters

'Jason Bourne' Matt Damon begrijpt heel goed waarom onder meer 'Girls'' Lena Dunham mensen heeft opgeroepen om de nieuwe filmposters van Bourne 5 te verscheuren.

Dunham voegde zich daarmee bij Inside Amy Schumer scriptschrijver Tami Sagher. "Hey New Yorkers, wat als we aan het scheuren slaan en zo van de pistolen op alle Jason Bourne advertenties afkomen. Ik ben wapens zo zat", schreef Sagher een paar weken terug op Instagram. Haar oproep kreeg massaal gehoor, en dat is logisch, vindt Damon.

"Ik snap dat helemaal", zegt de 45-jarige acteur tegen E! News. "Met alles wat er nu aan de hand is, begrijp ik heel goed dat mensen nu geen vuurwapens willen zien. Ik neem ze dat niet kwalijk. Het is geen marketingtruc of zo - Jason Bourne loopt nu eenmaal gewapend rond -, maar met het oog op recente ontwikkelingen snap ik de gedachtegang om het wapen uit de poster te scheuren."

Ook zijn tegenspeelster Julia Stiles snapt de actie, maar vindt dat de Bourne-film geweld niet verheerlijkt. "Natuurlijk vindt er de laatste tijd veel geweld plaats in de wereld en in Amerika en dat is vreselijk, maar het uitgangspunt van de films is niet het vergoelijken van geweld. Het is eerder het tegenovergestelde."