Nieuws/Lifestyle
396167
Lifestyle

Azealia haalt weer uit naar 'na-apers'

Azealia Banks heeft weer eens uitgehaald op sociale media. De rapper, die voornamelijk in het nieuws komt vanwege racistische uitspraken of het belachelijk maken van andere sterren, beschuldigt deze keer Taylor Swift en Lady Gaga van plagiaat.

Zo zou Taylor Swift een koosnaam van de hand van Azealia hebben gebruikt in haar video voor Bad Blood, waarin vele topmodellen, artiesten en social sterren een rol speelden onder een pseudoniem. Lady Gaga heeft volgens Banks zelfs haar ideeën gebruikt voor de titel van haar album Artpop.

Op Facebook doet Banks verslag van wat haar wordt aangedaan. "Grappig feitje: SLAY-Z is een koosnaampje van Azealia Banks die ze in 2014 van een van haar fans kreeg", valt er te lezen voor ze uitwijdt dat er een een zelfs een album gepland stond met de titel SLAY-Z.

"Grappig feitje: Azealia Banks heeft haar eigen muziekgenre gecreëerd dat Witch-Hop heet. Drie dagen nadat Azealia Banks Witch-Hop tot legitiem genre verklaarde, kwam Banks-fan Lady Gaga op de proppen met haar nieuwe album dat Artpop zou gaan heten", valt te lezen in een tweede bericht van Banks.

Tot slot benoemd ze zichzelf tot de 'meest bekritiserde en genegeerde artiest allertijden'. "Terwijl haar mannelijke collega's ruimte en vergiffenis krijgen om zichzelf uit te spreken (ook door drugs, wapens, vrouwonvriendelijkheid, geweld, homofobia), is Azealia Banks gedemoniseerd door de massa enkel voor tweeten." Banks stelt dat tegenstanders vaak haar 'slechte houding'  aanhalen als reden om zich fanatiek minachtend over haar uit te laten.

Banks deed onlangs zulke homofobe en racistische uitspraken over onder meer zanger Zayn Malik, dat haar account door Twitter uit de lucht werd gehaald en de rapper niet langer welkom was om op te treden bij een festival in Groot-Brittanië. Haar excuses haalden niets meer uit.