Nieuws/Lifestyle
397441
Lifestyle

NSJ COLUMN 1 - Verbazing

Telegraaf-verslaggever Marcel Frost

Telegraaf-verslaggever Marcel Frost

Bám, onderuit, zomaar. Met een harde klap slaat zijn hoofd op de grond. Opeens ligt-ie daar, die aardige, wat oudere meneer van de fietsenstalling op het plein voor Ahoy. Omstanders buigen zich bezorgd over hem heen, ietwat beduusd wordt hij weer rechtop gezet.

Telegraaf-verslaggever Marcel Frost

Telegraaf-verslaggever Marcel Frost

De helpers verdwijnen snel en volgens een collega van de stalling ’gaat het wel weer’ met de gewonde. Maar het slachtoffer maakt helemaal geen goede indruk. Ik bel 112 en na een korte beschrijving van de gang van zaken wordt besloten om toch maar een ambulance te sturen.

Inmiddels bekommert zich een andere man om de gewonde. Hij zegt arts te zijn. ’Gaan jullie maar naar North Sea Jazz, ik blijf bij hem tot de ziekenwagen er is.’

We vertrekken, maar na een paar honderd meter bekruipt mij een ongerust gevoel. Terug bij de stalling blijkt de ’arts’ te zijn gevlogen. De collega van het slachtoffer is druk bezig met klanten. De fietsenstalling is weliswaar gratis, maar om diefstal te voorkomen krijgt iedereen een bonnetje. De gewonde zit alleen op een stoeltje, nog steeds totaal van de kaart.

Even later arriveert de ambulance. We leggen uit wat er is gebeurd en duiken dan Ahoy in om verslag te doen van NSJ 2015. Later horen we dat de verwondingen gelukkig meevielen. Wat blijft is de verbazing over de reacties van de andere aanwezigen.

Let een beetje op elkaar. Tijdens North Sea Jazz. Op andere festivals. Overal.