Nieuws/Lifestyle
397567
Lifestyle

Emma Watson prijst Harry Potter-toneelstuk

Het toneelstuk rond Harry Potter dat vanaf 30 juli in het Londense Palace Theatre te zien is, kan rekenen op lof van actrice Emma Watson. Zij speelde in de filmreeks Hermelien, de beste vriendin van Harry.

"Gisteren heb ik The Cursed Child gezien. Ik had geen idee wat ik moest verwachten maar het was geweldig", schreef de 26-jarige donderdag op Facebook "Sommige dingen waren misschien zelfs wel mooier gedaan dan in de films."

 

Na de voorstelling zocht Emma backstage Noma Dumezweni op, die in het toneelstuk de rol van Hermelien op zich neemt. "Het was alsof ik m'n oudere zelf ontmoette", aldus de actrice.

Huidskleur

Toen de casting van Noma bekend werd, was er kritiek. Veel fans konden het niet verkroppen dat Hermelien deze keer gespeeld werd door iemand met een donkere huidskleur. Harry Potter-bedenker J.K. Rowling verdedigde de keuze, en zei dat in de boeken nergens de huidskleur van het personage vermeld wordt.

Nog voor de première van het toneelstuk eind van deze maand, zijn alle voorstellingen tot en met mei 2017 al uitverkocht.