Nieuws/Lifestyle
400663
Lifestyle

'Game of Thrones nadert einde'

Melisandre krijgt in de komende serie menselijke trekjes.

Melisandre krijgt in de komende serie menselijke trekjes.

Nu seizoen 6 erop zit, vragen veel Game of Thrones-fans zich af hoeveel seizoenen er nog van hun favoriete serie zullen komen. De bedenkers van 's werelds populairste tv-serie David Benioff en D.B. Weiss hebben bevestigd dat er een begin aan het einde van de serie is gemaakt en dat er nog maximaal twee seizoenen komen.

Melisandre krijgt in de komende serie menselijke trekjes.

Melisandre krijgt in de komende serie menselijke trekjes.

"We werken aan plannen voor nog twee seizoenen. We zijn in het afgelopen seizoen aan de finale van de serie begonnen en daar willen we een uur of 70 á 75 voor uittrekken. We willen de serie spannend houden, ook het einde. We weten dus dat het er aan zit te komen. Zo'n beetje alle karakters hebben we op plekken waar we ze willen hebben, nu moeten we alleen nog bepalen hoe het af gaat lopen", aldus Benioff tegen Deadline. Zijn compagnon voegt er aan toe dat veel fans, net als president Barack Obama afgelopen seizoen, na afloop van een seizoen steeds willen weten hoe het verder gaat. "We moeten ook een keer op een punt komen dat mensen er klaar mee zijn."

Tot seizoen 6 konden fans de afloop van de serie nog weten door de boeken van George R.R. Martin te lezen, maar inmiddels gaat die vlieger niet meer op. Met ingang van het maandagavond geëindigde seizoen zijn Benioff en Weiss namelijk gaan afwijken van de boeken.

Overigens is het nog maar de vraag of het duo ooit nog een cliffhanger kan bedenken die zo spannend is, als die van seizoen 5. Bijna een jaar lang ging het op social media over de vraag of Jon Snow (Kit Harington) dood was of niet, zelfs het Witte Huis bemoeide zich ermee.