Nieuws/Lifestyle
400683
Lifestyle

Londense taxi ook naar Amsterdam

The London Taxi Company (LTC) is druk aan het uitbreiden. Over twee jaar moet de nieuwe elektrische taxi van het merk, de TX5, niet alleen in Londen rondrijden, maar ook in andere Europese steden, waaronder Amsterdam.

Investeringen

In Amsterdam presenteerde LTC vandaag de toekomstplannen. De komende jaren wordt er 300 miljoen pond, zo'n 375 miljoen euro, geïnvesteerd. Dat bedrag wordt vooral besteed aan Research and Development voor nieuwe taxi's. Het eerste resultaat daarvan is de TX5, het nieuwe model van LTC. De TX5 heeft een elektrische aandrijflijn en krijgt een driecilinder benzinemotor als Range Extender. LTC doet nog geen uitspraken over de range, maar reken op zo'n 300 kilometer, zonder dat de benzinemotor moet bijspringen. De benzinemotor is er meer zodat taxichauffeurs geen 'range anxiety' krijgen, de vrees dat ze zonder stroom komen te staan, maar biedt ook uitkomst op lange afstanden.

2018

De auto wordt eind 2017 in Londen gelanceerd, maar moet begin 2018 al naar meerdere grote Europese steden komen. Ook naar Amsterdam. Volgens Peter Johansen, de President van LTC, is Amsterdam goed geschikt door het goede netwerk van laadpalen en het feit dat Nederland koploper is op het gebied van elektrisch rijden.

LEES MEER OVER DE LTC TX5 OP AUTOVISIE.NL