Nieuws/Lifestyle
400862
Lifestyle

Terugkeer LeBlanc bij Top Gear onzeker

Het is niet zeker of Matt LeBlanc volgend seizoen terugkeert als presentator van autoprogramma Top Gear. De Friends-ster is volgens Variety in onderhandeling met de producenten van de show. In die gesprekken zouden de partijen kijken welke rol de acteur op zich kan nemen.

Matt werkt namelijk ook aan de nieuwe Amerikaanse sitcom Man with a Plan, waarin hij een alleenstaande vader van drie kinderen gaat spelen. Zijn volle agenda lijkt echter niet het enige probleem: de kijkcijfers van Top Gear zijn ook dramatisch gedaald sinds Matt en medepresentator Chris Evans het stokje overnamen van Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May.

Afgelopen week keken er nog maar 2,7 miljoen Britten naar Top Gear, ongeveer de helft van het gemiddeld aantal kijkers in het vorige seizoen. Ook zou het volgens The Sun niet boteren tussen de twee nieuwe presentatoren, dat zou hebben geleid tot een dreigement van Matt op te stappen als Chris niet ontslagen wordt. Een woordvoerder van Matt ontkent dat verhaal stellig.