Lifestyle/Culinair
400984462
Culinair

Recept van de dag: kiprolletjes met salie en pancetta

We eten vanavond kiprolletjes met salie, een kruid dat in je in Nederlandse keukens minder vaak ziet dan bijvoorbeeld peterselie of basilicum. Dat terwijl de warme, kruidige blaadjes veel smaak afgeven!

Nodig voor 2 personen:

- 2 enkele kipfilets

- 4 blaadjes verse salie

- 50 g pancetta (in lange dunne plakjes)

- 1 el olijfolie

- zout en peper

- 4 dunne plakken Provolone

- 60 ml kippenbouillon

- 1/2 tl gehakte knoflook

- 60 ml marsala

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd de twee kipfilets dwars doormidden; klop de vier plakken eventueel met een vleeshamer nog wat uit. Kruid ze met peper en zout en leg op elke plak een stukje Provolone en 1 blaadje salie. Rol ze op en wikkel de pancetta eromheen, steek er een paar cocktailprikkers in zodat de rolletjes in tact blijven.

Neem een ovenvaste pan en verhit deze met olijfolie op middelhoog vuur. Bak de kiprolletjes in zo’n 8 minuutjes rondom bruin en keer ze regelmatig met een tang. Leg de pan vervolgens nog 8 tot 10 minuutjes in die warme oven.

Je zou de kiprolletjes hierna meteen kunnen serveren met aardappeltjes of rijst. Maar je kunt ze ook nog even warm houden en van het bakvet in de pan een jus maken! Gebruik hiervoor 2-3 theelepeltjes bakvet, giet de rest af.

Fruit hierin een beetje knoflook en voeg wat kippenbouillon en marsala toe, schraap dat lekkere aanbaksel van de bodem, breng aan de kook, laat even sudderen en je kunt aan tafel.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo