Nieuws/Lifestyle
402110
Lifestyle

Apps die plant en bloem voor je herkennen

Soms zie je een plant of bloem, die je graag in je eigen huis of tuin zou willen hebben. Tegenwoordig zijn er verschillende apps op de markt die het gewas voor jou identificeren. Handig! Sta je niet meer te stotteren in het tuincentrum.

Wat te doen als je tijdens een wandeling een prachtige plant of bloem tegenkomt en graag de naam daarvan wilt weten? Maak een goede close-up foto van de bloem of het blad met je telefoon en vraag een natuurkenner in je vriendenkring wat je precies gespot hebt. Of! Laat een van onderstaande apps de plant voor je herkennen aan de hand van jouw foto.

PlantNet

PlantNet is zo'n app. De applicatie is ontwikkeld door een Frans landbouwkundig research centrum en herkent inmiddels al zesduizend West-Europese soorten. PlantNet is makkelijk in gebruik en geeft over het algemeen goede resultaten weer. De app werkt het beste als je een foto maakt van één individuele plant of bloem met zo min mogelijk planten op de achtergrond.

Vroege Vogels

Ook de Vroege Vogels app biedt de mogelijkheid om een plant, boom of zelfs vogel te identificeren, alleen werkt hun methode iets anders. Je maakt een foto of filmpje (of audio-opname) van de plant of het dier dat je gezien hebt en upload dat vervolgens op de app. Daarbij kun je je item nog voorzien van extra informatie over hoe de plant of het dier er uitziet. Vervolgens gaat een expert, die zich op de app heeft aangemeld, bekijken wat je precies bent tegen gekomen.