Nieuws/Lifestyle
402401
Lifestyle

Wereld Yoga Dag

Let's zen together

Met tienduizenden tegelijk werden dinsdag nog voor zonsopgang overal in India de yogamatjes uitgerold voor de tweede editie van International Yoga Day. Een indrukwekkende happening die in het Capitol Complex van Chandigarh, in het noorden van India, werd ingeluid met een speech over wereldvrede van initiatiefnemer premier Shri Narendra Modi. Rond 07.00 uur werden alle handen vervolgens gevouwen voor een massale demonstratie.

Niet alleen in India, maar ook in de rest van de wereld werd dinsdag yogadag gehouden. Van New York tot Melbourne en van Parijs tot Ibiza staan yogasessies op de agenda. Nederland deed ook mee, met bijvoorbeeld een speciaal yoga-event op het strand van Zandvoort. Want ook hier, heeft de levensfilosofie en oefenmethode uit India de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen.

 

International Yoga Day is door de VN uitgeroepen met als doel een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Die begint immers begint bij jezelf. Yoga is een mooie manier om met jezelf en de wereld om je heen in balans te komen. Yoga is niet zozeer in de meest ingewikkelde houdingen liggen, of op de juiste manier ademen, het is een manier om lichaam, geest en natuur één te laten worden. Of zoals de grote meester Sadghuru zegt: The only way out is in…

Let’s zen together…