Nieuws/Lifestyle
402563
Lifestyle

Reizen

Ontdek de schoonheid van Val Venosta

Lago di Resia/Reschensee

Lago di Resia/Reschensee

In Zuid-Tirol, de meest noordelijke provincie van Italië, ligt Val Venosta/Vinschgau. Hier zijn Alpentradities verweven met Italiaanse flair. Het landschap staat bekend om de uitgestrekte appel- en wijngaarden en is bezaaid met kastelen, kerken en kloosters. Nergens anders in de Alpen regent het zo weinig als in Val Venosta. Langs het uitgestrekte dal liggen imposante bergreuzen, de één nog hoger dan de andere. Ontdek deze zomer de schoonheid van Val Venosta.

Lago di Resia/Reschensee

Lago di Resia/Reschensee

Rondje Lago di Resia/Reschensee

Het symbool van Val Venosta is Lago di Resia/Reschensee. Het is bekend vanwege de kerktoren die uit het meer omhoog steekt. In de zomer, met de zon hoog aan de hemel, ligt dit meer er prachtig bij. Je kunt wandelen of fietsen rondom het meer, maar de waterliefhebbers kunnen hier ook zeilen en windsurfen.

Verken het nationaal park Stelvio

In Val Venosta vind je het nationale park Stelvio/Stilfserjoch, het grootste beschermde natuurgebied van Italië en een van de grootste natuurgebieden in de Alpen. Hier vind je uitgestrekte bossen, alpenweiden en heb je uitzicht op hoge besneeuwde bergtoppen. Voor wandelaars en fietsers is dit een prachtig gebied om te ontdekken.

 

Ontdek de waalwegen

Van de lente tot de late herfst is het mogelijk om in Val Venosta te wandelen over waalwegen. Deze paden lopen parallel aan de smalle, kronkelige kanalen, die in de Romeinse tijd werden gebruikt om de landbouwgebieden in de bergen van water te voorzien. Vanaf deze waalwegen heb je fantastisch uitzicht op majestueuze bergketens, diepe dalen en fruitbomen.

 

Fietsen over een oude handelsroute

Ooit lag Val Venosta op de belangrijke Romeinse handelsroute Via Claudia Augusta. Deze weg werd oorspronkelijk aangelegd onder keizer Augustus. Tegenwoordig is deze 80 km lange, oude Romeinse weg zeer populair onder fietsers. De route loopt van Lago di Resia naar de kuurstad Merano/Meran. Tijdens deze fietstocht passeer je historische stadjes, kastelen en ruïnes.

 

Wandelen op grote hoogte

Nog een aanrader is de wandeltocht bij de Sonnenberg in Val Venosta. De hooggelegen route Vinschger Höhenweg bezorgt de echte wandelliefhebbers een unieke ervaring. Deze meerdaagse, 108 kilometer lange trektocht biedt een schitterend uitzicht op de gletsjers van de Ortlergroep.

 

Meer weten over Val Venosta in Zuid-Tirol? Check Suedtirol.info/zomer

We schreven eerder over Zuid-Tirol:

Top 10 Culinair in Zuid-Tirol

Familievakantie in Zuid-Tirol

Meer zomeractiviteiten in Zuid-Tirol

De mooiste meren in Zuid-Tirol