Nieuws/Lifestyle
404765
Lifestyle

Stemadvies Pinkpop-baas: "Geef rechts geen kans"

Pinkpop-baas Jan Smeets bedankte zondagnacht vanaf het hoofdpodium de bezoekers van de 47e editie van zijn festival. "Bedankt allemaal voor deze geweldige, uitverkochte Pinkpop."

Smeets benadrukte dat de laatste dag van het driedaagse evenement in Landgraaf was uitverkocht. "Er waren vandaag 70.000 mensen. Dus anders dan wat soms in de krant wordt verteld: Het was gewoon uitverkocht."

Vrijdag en zaterdag waren 67.000 mensen op het terrein aanwezig, waarvan 40.000 Pinkpoppers met een weekendticket. De festivalbaas riep de bezoekers op stil te staan bij de slachtoffers van de schietpartij in een homoclub in Orlando, eerder op de dag.

 "Denk daar als je terugrijdt in de auto even aan. Dat we hier met elkaar elk jaar feest kunnen vieren. En dat we strijden voor één, veilig Europa. Dit is een boodschap die ik wil meegeven. Volgend jaar zijn er weer verkiezingen. In maart. Dus weet wat jullie te doen staat. Ga stemmen. Doe je ding, stem waarop je wilt stemmen. Maar geef rechts geen kans. En dan weten jullie dat ik bedoel dat je tegen sommige politici gewoon 'f*ck you' moet zeggen."

Volgend jaar heeft Pinkpop plaats van zaterdag 3 tot en met maandag 5 juni. Anders dan in 2015 en 2016 dus weer tijdens het traditionele pinksterweekend.