Nieuws/Lifestyle
404905
Lifestyle

Pinkpop dag #3

Met bejaarden het festival uit

Paul McCartney sluit vanavond Pinkpop 2016 af.

Paul McCartney sluit vanavond Pinkpop 2016 af.

Met alle respect, maar het is toch echt veteranendag op Pinkpop. Want hoewel er ook vóór hen genoeg anderen op de rol staan, gaat de aandacht uit naar Paul McCartney en Lionel Richie.

Paul McCartney sluit vanavond Pinkpop 2016 af.

Paul McCartney sluit vanavond Pinkpop 2016 af.

Respectievelijk 73 en 66 zijn ze, de Brit en de Amerikaan. En beiden mogen komende week een jaartje bijschrijven. Aan ervaring uiteraard geen gebrek. Het mooist is echter nog wel dat zowel McCartney als Richie recent nog in ons land bewezen heeft dat ze het fysiek nog prima aan kunnen.

McCartney was iets meer dan een jaar geleden nog twee keer in Ziggo Dome en stond beide avonden bijna drie uur op het podium. Die twee uur die hij vanavond de tijd krijgt om Pinkpop af te sluiten moeten dan ook wel lukken.

Foute hits

Lionel Richie is een ander verhaal, omdat we die soulster geen van allen zagen aankomen. Toch voorspellen wij dat zijn komst een gouden greep is. De Amerikaan grossiert in ’foute’ hits en gaat die allemaal met een grote grijns ten gehore brengen. Ontwapenend en onweerstaanbaar hoe hij zichzelf vorig jaar op North Sea Jazz vooral niet te serieus nam. Doet hij dat vanavond opnieuw, dan gaat Pinkpop gegarandeerd lachend plat.

Als iets uit het ’voorprogramma’ van deze afsluiting de moeite is dan moet het Douwe Bob zijn. Voor de tweede keer in Landgraaf, maar dit keer zeer terecht op het hoofdpodium, dat hij mag openen. Na hem zien we daar John Newman nog en horen we hit-dj Kygo.

Op het 3FM Stage is vandaag de opvallendste naam Skunk Anansie, dat tussen de bejaarden aan het eind ingeklemd staat. Eenzelfde moeilijk slot heeft het ijzersterke Belgische Balthazar gekregen op het Brand Bier Stage, waar voor hen ook nog Tom Odell speelt.