Nieuws/Lifestyle
406992
Lifestyle

Drake maakt geen plaats in de hitlijst

Drake, Wizkid en Kyla staan voor de zesde week op rij met hun One dance bovenaan in de Top 40. De bovenste vier posities in de hitlijst zijn deze week onveranderd ten opzichte van vorige week.

Achter One dance staat wederom Can’t stop the feeling! van Justin Timberlake, gevolgd door Calvin Harris en Rihanna met This is what you came for. Cheap Thrills van Sia en Sean Paul prijkt op nummer vier in het overzicht van meest populaire platen in Nederland.

Rihanna mag deze week weer een belangrijk Top 40-feit op haar cv bijschrijven. De 28-jarige zangeres staat inmiddels in totaal 540 weken in de Nederlandse hitlijst. Daarmee evenaart ze het record van Madonna, die tussen 1984 en 2012 ook 540 weken in de Top 40 voorkwam. Vorige week werd Rihanna uitgeroepen tot meest succesvolle Top 40-artiest aller tijden. Op basis van het aantal punten dat de samensteller van de lijst toekent aan de notering en het aantal weken in de lijst, verbrak ze met record van Madonna.

Coldplay scoort deze week zijn 24e Top 40-hit, met Up&up. De Britse band staat op nummer 29 en is daarmee de hoogst genoteerde van vijf nieuwe binnenkomers.