Nieuws/Lifestyle
407290805
Lifestyle

Recept van de dag: puree en maïs

Wanneer mevrouw Wilbrink aan de lijn doet - dat is een strikt regime van eiwitrijke producten en veel groente, met voor en na flinke stukken chocolade (grijns) - komen er bij ons vrijwel geen aardappels op tafel.

Nou, laat ik echt eerlijk zijn, behalve de Lekkerlanders van meneer Vernooij en nog eens een zakje tussendoor, eten we heel zelden aardappels, tot ik er dan opeens heel erg trek in heb.

Nodig voor 4 personen:

• 1 kilo aardappels (vastkokers)

• 50 gr boter

• 150 ml volle melk

• zout, peper, nootmuskaat

• 500 gr uitgelekte maiskorrels

• 2 theel kappertjes

• 50 gr cashewnoten, in stukjes

• 250 gr fetakaas in blokjes

• 10 zwarte olijven

• mosterd

Bereiden:

Je begint gewoon met het maken van een ietwat grove puree. Dus niet met de staafmixer, want dan maak je lijm, maar gebruik de stamper. Ja, met echte boter en wat melk. Op smaak maken met een klein beetje nootmuskaat en peper, en kruimeltje zout.

Vervolgens roer je de kappertjes en de maiskorrels door de puree. Doe in een ovenschaal. Bedek met de cashewnoten en de stukjes feta. Hier en daar een olijf, ook heel goed. Beetje paneermeel, stukje boter er op. Het geheel de oven in. Twintig minuten op 180°C. Serveer met een potje mosterd ernaast.

Oh, en hierna beslist géén chocolade! Hooguit een kopje koffie zonder iets!