Nieuws/Lifestyle
408712
Lifestyle

REIZEN

Vakantiekeuze afhankelijk van voedselaanbod

Is eten belangrijk voor je tijdens je vakantie?

Is eten belangrijk voor je tijdens je vakantie?

Kies jij een reisbestemming uit om het eten? Ga je liever naar Frankrijk omdat het daar gegarandeerd smullen is? En laat je Rusland links liggen omdat je niet zit te wachten op een bord vol plov?

Is eten belangrijk voor je tijdens je vakantie?

Is eten belangrijk voor je tijdens je vakantie?

Plov? Ja heus, dat bestaat. Rijst met vlees en groente en vooral: met heel veel knoflook. Complete bollen worden er meegekookt. Het lijkt me persoonlijk niet iets om voor in de rij te staan maar: smaken verschillen!

Toch kiezen heel veel reizigers hun bestemming uit op het culinaire aanbod ter plekke, zo bleek onlangs uit een onderzoekje van Expedia. Rome en Parijs scoren hoog, terwijl smulpapen Moskou liever links laten liggen. Er wordt ons ook even een spiegel voorgehouden: bijna niemand heeft Amsterdam hoog op de ranglijst staan als het gaat om lekker eten. Niet zo vreemd als je ziet wat voor ‘vreetschuren’ er aan het Damrak zitten, de toegangspoort tot onze hoofdstad. Geen wonder dat ze de indruk krijgen dat die Hollanders leven op friet en schnitzel.

Laat jij het voedselaanbod ter plekke meewegen in je vakantiekeuze? Ga je inderdaad naar Italië omdat je dan lekker iedere avond aan de fantastische pasta kunt? Of naar Cuba omdat ze daar om elf uur in de ochtend al aan de Cuba Libre en/of Mojito zitten? Of maakt het je helemaal niets uit?

En: waar heb je het allerlekkerste ooit gegeten? Mail het naar checkpoint@telegraaf.nl