Nieuws/Lifestyle
409469
Lifestyle

Stralende slaapkamers

Tien kleurtips voor je slaapkamer

Tip 1: combineer sobere en simpele kleuren

Tip 1: combineer sobere en simpele kleuren

Een slaapkamer is een plek om tot rust te komen. Na een goede nacht slapen of een dutje in de middag voel je je altijd beter. Hoe zorg je er nu voor dat de inrichting van je slaapkamer het juiste effect op je heeft?

Tip 1: combineer sobere en simpele kleuren

Tip 1: combineer sobere en simpele kleuren

Als je slaapkamer onrustig is ingericht, zal het moeilijk zijn om echt te ontspannen. De kleuren in je slaapkamer zijn daarom erg belangrijk. Zoals je misschien wel weet, hebben kleuren een psychologische werking.

Kleuren wekken bepaalde gevoelens op. Rood staat voor passie en romantiek, maar kan ook agressie opwekken. Een felgele muur kan de slaapkamer een onrustige uitstraling geven. Basistinten zoals wit en beige, maar ook grijstinten en pastelkleuren zijn het meest geschikt voor de slaapkamer. Deze kleuren geven de kamer een rustige uitstraling en creëren een serene sfeer.

Wij verzamelden de beste kleurtips opgesteld voor je slaapkamer.

1: Combineer sobere en simpele kleuren

Om een ontspannen en rustgevende slaapkamer te creëren kun je het beste gebruik maken van sobere kleuren. Bovendien zijn sobere en simpele kleuren tijdloos en kun je ze goed combineren met andere tinten. Pasteltinten zoals groen, geel en blauw zijn erg populair. Maar je  kunt ook eens kijken naar verschillende kleuren wit, eierschaal en grijs.

2: Combineer natuurlijke tinten

Natuurlijke kleuren geven de kamer een pure en eerlijke uitstraling. Je kunt bijvoorbeeld verschillende warme aardetinten combineren om de slaapkamer een landelijke uitstraling te geven. Denk hierbij aan verf in de kleuren terracotta, klei of zand. Houten meubels maken de natuurlijke kamer helemaal af.

3:  Rustgevende kleuren

Een lichtblauwe muur geeft je slaapkamer een ontspannen uitstraling. Wil je de slaapkamer wat knusser maken? Maak dan gebruik van andere warmere blauwtinten. Pastelblauw en zachte blauwe kleuren zijn ideaal voor een gemoedelijke en relaxte sfeer.

4: Combineer opwekkende kleuren

Opwekkende kleuren zoals geel, oranje en rood, zijn met name geschikt voor uitbundige mensen. Deze tinten geven je energie als je ‘s ochtends wakker wordt. Als de zon naar binnen schijnt op de warme kleuren voel je je meteen vrolijk.

5: Combineer donkere kleuren

Donkere kleuren geven je slaapkamer een uitstraling van rijkdom en mysterie. Je kunt de sfeer nog meer accentueren door de tinten te combineren met opvallende texturen. Populaire donkere kleuren voor in de slaapkamer zijn robijnrood, paars en chocoladebruin.

6: Combineer verschillende bruintinten

Houd je van warmte, gezelligheid en een natuurlijke sfeer? Dan zijn bruintinten ideaal voor je slaapkamer. Combineer niet meer dan twee verschillende kleuren bruin. De kamer kan anders rommelig overkomen. Om de slaapkamer fris te houden combineer je de bruine kleuren met lichte beige tinten.

 

 

7: Combineer grijstinten

Grijs is in ontelbaar veel verschillende tinten te verkrijgen. Zo kun je kiezen voor een neutrale grijze kleur, of juist gaan voor een warme grijstint. De kleur grijs is uitermate geschikt om te combineren met andere kleuren zoals rood en blauw. Zo vrolijk je direct je slaapkamer een beetje op.

8: Combineer wittinten

Verschillende tinten wit geven je slaapkamer een frisse en ruimtelijke sfeer. Bovendien is wit tijdloos en gemakkelijk te combineren met andere kleuren. Gebruik niet meer dan twee of drie verschillende tinten wit, dat maakt het rommelig.

9: Combineer lichte tinten

Lichte kleuren geven je slaapkamer een heerlijk zonnig effect. Combineer bijvoorbeeld lichte geeltinten met een zachte groene kleur voor een frisse sfeer. Heb je veel kleurrijke meubels? Met witte en grijze muren laat je het meubilair er echt uitspringen.

10: Combineer stoere tinten

Mannelijke tinten geven je slaapkamer een stoere uitstraling. Probeer bijvoorbeeld eens een stoere kleur grijs te combineren met een lichtblauwe tint. Dit geeft direct een verrassend effect in de slaapkamer. Pas op dat je niet te veel donkere kleuren gebruikt. De kamer kan dan ineens een stuk kleiner lijken.

Bron: Matrasshop