Nieuws/Lifestyle
409470
Lifestyle

Drie handige tips

Zo creëer je meer ruimte in je tuin

Opbergtips voor de tuin

Opbergtips voor de tuin

Als je midden in de stad woont met een tuin of balkon, heb je vaak weinig ruimte om al je tuinartikelen op te bergen. Misschien denk je er zelfs aan om een kleinere bank of tafel te kopen zodat je al je spullen kwijt kunt. Dit is zeker niet altijd nodig. Met deze tips creëer je handig wat extra opbergruimte in je buitenplaats.

Opbergtips voor de tuin

Opbergtips voor de tuin

1.Plaats een kast in de tuin

Een schuur kan behoorlijk wat ruimte innemen in de tuin. Op het balkon heb je hier meestal helemaal geen plaats voor. Door zelf een kast te bouwen bespaar je ruimte maar kun je toch gemakkelijk al je spullen kwijt. Bovendien kun je het materiaal gebruiken dat je mooi vindt en de kast precies op maat maken. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte in je tuin of op je balkon.

Zorg ervoor dat de kast afgesloten kan worden zodat je de inhoud niet kan zien. Dit kan namelijk nogal een rommelige uitstraling geven. Wil je de tuin of het balkon groter laten lijken? Door spiegels op de kast te monteren wordt je buitenplaats nog ruimtelijker.

2. Plaats een loungebank

Je zou het misschien niet verwachten, maar een loungeset kan juist extra ruimte opleveren. Er bestaan bijvoorbeeld tafels waar je heel handig kussens en andere spullen in op kunt bergen. Deze zijn gewoon verkrijgbaar bij het tuincentrum. Je kunt natuurlijk ook een loungeset op maat laten maken of zelf aan de slag gaan. Met een set op maat kun je de buitenruimte optimaal benutten. Door bijvoorbeeld een bak onder het zitvlak van de bank te maken, creëer je nog meer opbergruimte.  

3. Plaats grote plantenbakken

Een tuin of balkon kan natuurlijk niet zonder wat groen. Kleurrijke planten en bloemen geven je buitenplaats een vrolijke uitstraling. Maar grote gewassen kunnen best wat ruimte innemen. Om meer ruimte te creëren kun je beter een grote plantenbak neerzetten in plaats van verschillende kleine. Als je de bakken zelf maakt, kun je de rand van de bak extra breed maken. Dit kun je dan weer gebruiken om tuinartikelen in op te bergen. Plaats een scharnier aan de zijkant en je kunt de rand gemakkelijk open en dicht maken. Dit is misschien makkelijker gezegd dan gedaan.

Ben je niet zo handig maar wil je wel graag meubels op maat in je tuin? Een hovenier of tuinarchitect kan je helpen bij de inrichting van je tuin of je advies geven over het creëren van extra opbergruimte.Bron: Maatkussens.nl