Nieuws/Lifestyle
409601
Lifestyle

Plasterk vindt zomerstop Pauw en DWDD gek

Ronald Plasterk noemt dinsdagochtend de zomerstop van de publieke omroep op Twitter 'gek'. De minister verwijst naar RTL4, dat volgens hem het goede voorbeeld geeft met RTL Late Night, dat langer doorgaat.

Vanaf maandag zijn tijdelijk niet meer de live-talkshows te zien die normaalgesproken om 19.00 uur en 23.00 uur worden uitgezonden op NPO1. Wegens de zomerstop zendt de publieke omroep andere programma's en herhalingen uit.

"Actualiteit en debat is paar maanden geen kerntaak publieke omroep meer. Dat is toch gek?" twittert de minister van Binnenlandse Zaken met een verwijzing naar Pauw en De Wereld Draait Door. "RTL4 gaat wel door."

Kort seizoen

Plasterk van de PvdA is niet de enige die zich uitlaat over de zomerstop van de publieke omroep. EO-presentator Andries Knevel en columnist Hasna El Maroudi bespraken het onderwerp in de ochtenduitzending van Radio 1. El Maroudi, die ook werkzaam is bij Pauw, gaf aan dat het seizoen veel te snel voorbij was. "Het was zeker weten te vroeg. Ik merkte dat ook al op de redactie. We hadden nog zo veel onderwerpen en thema's waar we nog graag aandacht aan wilden besteden. Maar het is nu eenmaal zo, het is zo besloten."

Andries Knevel verving jarenlang Pauw met het programma Knevel & van den Brink. "Met name in de maanden juni en half juli was er nog volop nieuws. De moeilijkste maand was vaak de maand augustus. Dat nu al wordt gestopt is extreem vroeg. Ik vind het heel jammer want er gebeurt nog zo veel in de wereld."

Herhalingen

Frans Klein, diricteur televisie van de NPO, reageert in het radioprogramma met de opvatting dat er de komende zomer veel sport komt en geeft aan dat er tijdens de zomermaanden nog genoeg andere nieuwsprogramma's doorgaan op de publieke omroep zoals Nieuwsuur, EenVandaag en het Journaal.

Op 22 augustus zijn Pauw en De Wereld Draait Door weer terug op televisie. De programma's worden tijdens de zomer vervangen door herhalingen van Bed & Breakfast en 10 Jaar ik vertrek.