Nieuws/Lifestyle
409646
Lifestyle

'Geef Captain America een vriend'

In navolging van de twitterstorm #GiveElsaAGirlfriend, is het nu de beurt aan Captain America. Breng die held een man, vinden fans.

De #GiveElsaAGirlfriend-campagne werd van de week gestart door een 17-jarige biseksueel meisje, die het zat is dat alle Disney-prinsessen, waaronder Frozen's Elsa, zo nodig aan de man moeten. "Het gaat in sprookjes altijd over een meisje dat haar prins vindt. En daarmee voelen velen zich in de kou staan”, vindt ze.

Idina Menzel, die de stem van Elsa voor haar rekening neemt, heeft al laten weten het een puik idee vinden om dat in het vervolg van de succesvolle tekenfilm te verwerken.

Maar ook superhelden mogen wel een tandje minder hetero, vinden veel twitteraars. Het wordt hoog tijd dat Captain America, aan wiens geaardheid toch al werd getwijfeld, gelukkig wordt met een man. De bijbehorende hashtag #GiveCaptainAmericaABoyfriend werd al snel trending. De liefhebbers weten al welke meneer de gelukkige moet worden: Captain America's beste vriend Bucky Barnes, of, als hij niet wil, Iron Man.

Uitgever Marvel Comics, dat Captain America bedacht en tot een comiclegende maakte, heeft nog niet gereageerd.