Nieuws/Lifestyle
409758
Lifestyle

Céline Dion huilend bij Billboard Awards

Céline Dion kon haar tranen niet bedwingen bij de Billboard Awards in Las Vegas zondagavond. De zangeres kreeg de Icon Award uit handen van haar 15-jarige zoon René-Charles.

"Het spijt me echt dat ik huil", zei een emotionele Céline volgens E! News. "Ik wil sterk zijn voor mijn familie en mijn kinderen. En ik verwachtte dit niet. Het spijt me. Ik wil niet huilen waar jullie bij zijn. Jullie maken me zo gelukkig." De Canadese bedankte verder haar in januari overleden man en de vader van haar drie kinderen, René Angelil. "Ik weet dat hij vanuit daarboven voor me blijft zorgen."

De 48-jarige Céline is pas de vijfde artiest die de Icon Award van Billboard krijgt. Eerdere winnaars waren Neil Diamond, Stevie Wonder, Jennifer Lopez en Prince.

Grote winnares

Adele was de grote winnares van de Awards. De Britse zangeres won vijf awards inclusief de meest belangrijke prijs voor Top Artiest en daarnaast onder meer die voor Top Vrouwelijke Artiest, Top Billboard 200 Artiest en Top Billboard 200 Album met 25.

De Top Mannelijke Artiest dit jaar was Justin Bieber. The Weeknd, die met twintig nominaties kans maakte op de meeste prijzen, viste in deze categorie achter het net. De Canadees won met acht stuks wel de meeste prijzen, voor onder meer Top Hot 100 Artiest, Top R&B Artiest, Top R&B Album, Top R&B Song en Top Radio Songs Artist.

Overige winnaars zijn onder anderen Taylor Swift (Top Tournee Artiest), One Direction (Top Duo/Groep), Drake (Top Rap Artiest) en David Guetta (Top Dance/Electronic Artiest). De Nederlandse dj Afrojack greep mis in de categorie Top Dance/Electronic Song. Hij was genomineerd voor zijn samenwerking Hey Mama met David Guetta.

De Billboard Awards werden van 1989 tot 2006 jaarlijks in december uitgereikt. Na een pauze van een paar jaar keerde de awardshow terug in 2011 en vindt het prijzenfestijn nu jaarlijks plaats in mei.