Nieuws/Lifestyle
409828
Lifestyle

Grootste gangsterfilm ooit in de maak

Hollywood-regisseur Martin Scorsese heeft bijna alle grote sterren bereid gevonden om mee te werken aan de grootste gangsterfilm aller tijden: The Irishman. Robert De Niro, Al Pacino en Harvey Keitel zouden allemaal toegezegd hebben.

Daarnaast wil Scorsese Joe Pesci overtuigen om nog een keer met een film mee te doen. De Niro en Scorsese hebben samen negen films gemaakt, maar nog nooit een met Pacino.

Charles Brandt, advocaat en voormalig moordonderzoeker, bracht in 2004 een boek uit over Frank Sheeran, de hoofdpersoon in de film. Brandt was ooit zijn vertrouwenspersoon. Eerder verkocht hij de filmrechten al aan Scorsese en De Niro. "Het wordt de ultieme gangsterfilm. Frank Sheeran had een fascinerend karakter en was een van de kleurrijkste personen in de maffiawereld", zegt hij tegen The Sun.

Op het filmfestival van Cannes zei De Niro al dat hij graag mee wilde spelen. "Desnoods leg ik een paar mensen om."

De film gaat over Frank 'The Irishman' Sheeran, de beruchte crimineel die verantwoordelijk was voor meer dan 25 maffiagerelateerde moorden en ook nog eens werd gelinkt aan de aanslagen op John F. Kennedy en Jimmy Hoffa.