Lifestyle/Culinair
410240380
Culinair

Recept van de dag: tongfilet met cider

Tong, laten we eens tong eten. Ik heb het over de tong die je uit zee haalt. Om tong te kopen moet je wel naar de viswinkel. Als je het lastig vindt het zelf te doen, vraag dan of ze de vis voor je willen fileren. Neem meteen maar weer eens een haring in stukjes of aan de staart. En als je je heel vaderlands voelt, neem je een kind mee om haring te eten want die koptelefoonschermjeugd eet haast geen haring meer.

Nodig voor 4 personen:

• 800 gr tongfilet

• 170 ml droge cider

• 30 gr boter

• 30 gr bloem

• 3 dl visbouillon

• zout en peper

• 150 ml room

• 3 eetl peterselie, fijngehakt

Bereiding:

We gaan we deze filet eens heel anders bakken dan normaal. Oven op 180°C. Beboter een ovenschaal, leg de filets erin en schenk er de droge cider naast. Dan de oven in. Twintig minuten, wel minstens twee keer wat van de cider op de bovenkant van vis kwasten.

Smelt de boter, doe de bloem erbij, laat op lage temperatuur zachtjes garen zonder bruin te worden. Doe er eerst het vocht van de vis bij en rustig aan steeds een scheut visbouillon als dat nodig is tot je een gladde saus hebt.

Breng aan de kook, tien minuten. Breng op smaak met zout en peper. Doe er dan de room bij. Schenk de saus over de tongfilets en zet onder de grill tot de saus gaat bobbelen en iets bruin wordt.

Serveer met druppels citroen, wat citroenrasp en flink wat fijngehakte peterselie erover.