Nieuws/Lifestyle
410359
Lifestyle

Maroon 5 boycot North Carolina om wc-wet

Maroon 5

Maroon 5

De Amerikaanse band Maroon 5 voegt zich bij de groeiende lijst van artiesten die niet willen optreden in North Carolina vanwege de omstreden wetgeving die daar voorschrijft welk openbaar toilet transgenders moeten gebruiken.

Maroon 5

Maroon 5

Maroon 5 heeft twee concerten in de steden Charlotte en Raleigh geannuleerd, meldt de band zelf.

''Dit was een moeilijk besluit voor ons als band om te maken. We willen onze fans in North Carolina niet benadelen door niet voor ze op te treden, maar uiteindelijk komt het erop neer wat we moreel juist vinden'', verklaren de muzikanten op de website van Maroon 5.

De regelgeving van North Carolina verplicht transgenders om openbare wc's te gebruiken die overeenkomen met het geslacht dat op hun geboortebewijs staat aangegeven. Maroon 5 is niet de eerste die North Carolina boycot. Eerder spraken onder anderen Beyoncé, Bruce Springsteen, Pearl Jam, Ringo Star en Mumford & Sons zich al uit tegen de in hun ogen 'oneerlijke wetgeving'.

Bruce Springsteen, Demi Lovato, Nick Jonas en Ringo Star besloten niet op te treden in North Carolina. Cirque du Soleil kondigde in april aan om geen shows te geven in Greensboro, Charlotte en Raleigh.