Nieuws/Lifestyle
410413
Lifestyle

Top 10

Meest ultieme mancaves

De Nederlandse Sjoerd van Bilsen in zijn mancave.

De Nederlandse Sjoerd van Bilsen in zijn mancave.

VIDEO | De uit de Angelsaksische landen overgewaaide 'mancave', oftewel mannenkamer, begint ook in Nederland terrein te winnen. De behoefte aan een toevluchtsoord waar De Man anno 2016 ongestoord zijn gang kan gaan neemt toe. In Amerika en Australië wordt het concept vaak tot in het krankzinnige doorgevoerd. Wij zetten de tien ultieme mancaves op een rij.

De Nederlandse Sjoerd van Bilsen in zijn mancave.

De Nederlandse Sjoerd van Bilsen in zijn mancave.

1. Epische boomhut in Seattle, Verenigde Staten

Het kostte de broers van 'The Treetop Tavern' maar liefst twee jaar om hun ultieme mancave in elkaar te timmeren. In de houten boomhut kunnen de mannen lekker rustig gamen, een biertje tappen en voor de open haard lekker ouwehoeren. Het complex telt inmiddels twee verdiepingen, een geheime gamekamer in de vloer en een volledige bar. Vrouwen zijn eens per maand welkom als de mancave wordt omgetoverd tot een mini-discotheek.

De onderstaande videotour onthult verrassing na verrassing. 'Ultimate excape from reality'.

 

2. Star Wars kelder in Washington, Verenigde Staten

Vic Wertz en zijn vrouw Lisa Stevens zijn superfans van de filmserie Star Wars. Het stel runde lange tijd de officiële Star Wars Fan Club en wist daardoor vele items te verzamelen. Voor zijn mancave schakelde Vic zelfs de hulp in van ontwerper Doug Chiang die verantwoordelijk was voor de filmdecors van Star Wars Episode I: The Phantom Menace en Episode II: Attack of the Clones. Het resultaat is indrukwekkend. Men waant zich in de kelder (mét sterrenhemel) in een waar Star Wars-ruimteschip.

3. Post-apocalyptische bunker in Lincolnshire, Groot-Brittannië

De Britse Youtube-klusjesman Colin Furze bouwde een mega grote post-apocalyptische schuilkelder in zijn achtertuin. Met lasapparatuur en graafmachines wist Colin een gat in de grond te graven en daar een ondergrondse ruimte in te bouwen voorzien van alle gemakken. Tot de Apocalyps uitblijft, gebruikt de vader van twee zijn schuilkelder als toevluchtsoord. Hij bouwde er een woonkamer, slaapkamer en keuken met voorraad in. Aangezien de zeer goed geïsoleerde ruimte ook soundproof is, eiste zijn vrouw dat z'n drumstel ook naar de mancave verhuisde.

4. Duurzame ruimtebol van $75,000 in Linton, Palmerston North, Nieuw Zeeland

Het idee voor de The Skysphere ontstond nadat Jono Williams met een vriend grapte over zijn ultieme mancave. Drie jaar later kwam Jono's schets tot leven in het groene landschap van zijn woonplaats. De bedenker liet al het materiaal voor zijn ontwerp uit China halen. De tien meter hoge stalen toren functioneert volledig op zonne-energie en heeft een 360 graden uitzicht op het omringende groene landschap. In de  $75,000 kostende bol is ruimte voor een bed en een loungebank. Ledlampen verlichten de toren in allerei gewenste kleuren.

5. Legokamer in Wales

 

Jeff Pelletier bouwde in zijn kelder een legoparadijs waar maar liefs 250.000 legoblokjes op kleur en soort in bakken zijn opgeborgen.

6. Baseball hok, Philadelphia, Verenigde Staten

Onder Amerikaanse mannen zijn mancaves met een sportthema's het populairste. De ruimtes staan meestal vol sport memorabilia van hun favoriete club en grote tv-schermen om uiteraard elke wedstrijden te kunnen volgen.

7. Hockey man cave , Ranger Town, Canada

Ook in Canada zijn sportieve mancaves de meest voorkomende toevluchtsoorden voor de man. Met als favoriet de nationale sport hockey.

8. Brandweer cave , San Fransisco, Verenigde Staten

Deze mancave is volledig uitgerust met een heuse brandweerwagen als bar.

9. Cockpit , South East London, Groot-Brittannië

De eigenaar van deze Londense mancave heeft tientallen oude computers, vlietuigstoelen en andere meuk verzameld voor zijn mannenhok.

10. Boothuis,  Cambrian Mountain,  Wales

In de achtertuin van de boerderij van Alex Holland staat zijn knusse mancave. Voor het dak gebruikte de handige klusjesman een oude boot. De rest van zijn bouwwerk bestaat volledig uit gerecycled materiaal. Een open haard, koelkast en gasfornuis zorgen er voor dat de maker dagenlang in zijn mancave kan vertoeven.

 

Lees de uitgebreide reportage over Nederlandse mancaves zaterdag 21 mei in ons gloednieuwe VRIJ Magazine