Nieuws/Lifestyle
410538
Lifestyle

Britse sterren vrezen Brexit

Jude Law, Keira Knightley, Benedict Cumberbatch en bijna driehonderd andere Britse acteurs, muzikanten, schrijvers en artiesten hebben zich uitgesproken tegen een Brexit omdat ze vrezen dat het ten koste gaat van hun portemonnee.

De sterren vrezen dat een vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie ten koste gaat van de creatieve sector, zo meldt de BBC vrijdag.

Europese subsidies en het makkelijk kunnen werken in andere lidstaten zijn volgens onder anderen Jude Law, Keira Knightley en Benedict Cumberbatch zeer belangrijk voor allerlei projecten, van blockbusters tot galerieën. Ook acteurs Bill Nighy, Chiwetel Ejiofor en Patrick Stewart, regisseur Steve McQueen en modeontwerpster Vivienne Westwood zijn onder de honderden sterren die tegen een Brexit zijn.

De Britten stemmen op 23 juni over hun toekomst in de Europese Unie. Volgens Britain Stonger in Europe, dat het initiatief nam voor de brief van de sterren, is het Verenigd Koninkrijk 'fantasierijker' en 'creatiever' als lid van de EU. "Wij geloven dat deel uitmaken van de EU de leidende rol van Groot-Brittannië op het wereldtoneel versterkt. Laten we ervoor zorgen dat we geen buitenstaander worden die vanuit de coulissen staat te schreeuwen."