Nieuws/Lifestyle
410554
Lifestyle

Stylist Koldenhof op de rode loper van Cannes

Maria-Victoria Dragus

Maria-Victoria Dragus

De Nederlandse stylist Pascalle Koldenhof was donderdag en vrijdag op het festival van Cannes aanwezig. Zij verzorgde de styling van de jonge Duits-Roemeense actrice Maria-Victoria Dragus, die een hoofdrol speelt in het Roemeense drama Bacalaureat. De film, over een tienermeisje dat door ongelukkige omstandigheden te maken krijgt met de woekerende corruptie in Roemenië, geldt als een kanshebber in de race om de Gouden Palm.

Maria-Victoria Dragus

Maria-Victoria Dragus

“Het is niet mijn eerste keer in Cannes, ik deed drie jaar geleden ook de styling van Hadewych Minis toen zij hier was voor de film Borgman”, vertelt Koldenhof. “Maar het is wel een enorme eer dat ik als Nederlander ben gevraagd voor een internationale ster als Maria.” Koldenhof verzorgde de kleding van de actrice op de rode loper tijdens de galapremière, een op maat gemaakte couturejurk van het Franse modehuis. Dragus droeg juwelen van Cartier.

Maar Koldenhof begeleidt de actrice ook tijdens de vele interviews die zij moet doen. “Het gaat er niet alleen om dat zij er betoverend uitziet; de foto’s die in Cannes worden gemaakt, gaan de hele wereld over. Maar ook om het feit dat ze zich zelf comfortabel voelt. Ze moet senang zijn met haar look en zich op de loper nooit zorgen hoeven te maken dat er iets fout gaat en opeens een naad of zoom knapt.” Ook heeft de Nederlandse styliste een jurk uitgezocht voor de slotavond, als Bacalaureat in de prijzen kan vallen.

Koldenhof is al jaren de stylist van grote Nederlandse namen als Carice van Houten en Halina Reijn. Ook begeleidt zij op het Nederlands Filmfestival de styling van de genomineerden en presentators voor de Gouden Kalveren. Koldenhof begon haar carrière als model, maar merkte dat zij meer interesse had in de styling dan in zelf voor de camera staan. “We vonden styling in Nederland lange tijd niet zo belangrijk”, stelt zij. “Maar de afgelopen jaren is er steeds meer aandacht voor. Het is een goede zaak dat we ook dat aspect van onze talenten serieuzer zijn gaan nemen. Ze zijn tenslotte bijzonder kwetsbaar, zeker nu de afgelopen jaren de sociale media zo’n vlucht hebben genomen.”