Nieuws/Lifestyle
410927
Lifestyle

Rockband verslaat Beyoncé

De Staat sleept Duitse prijs binnen

De Staat is in de prijzen gevallen. De Nijmeegse band won met de videoclip bij het nummer Witch Doctor een Berlin Music Video Award.

De Staat sleepte woensdag de prijs in de wacht in de categorie Best Concept. In deze categorie waren ook de clips Running van Beyoncé en Famous van Charlie XCX genomineerd.

De Berlin Music Video Awards worden sinds 2013 jaarlijks uitgereikt. Woensdag was de eerste dag van de editie 2016 van het festival in Berlijn. Ook de Rotterdamse artieste Sevdaliza is in de race. Zij maakt met haar videoclip That Other Girl kans op een prijs in de categorie Best Experimental. Zij hoort de uitslag vrijdag.

Voor De Staat kan het succes nog een vervolg krijgen. Want Witch Doctor doet met de andere winnaars van de verschillende categorieën ook mee in de strijd voor de algehele titel Best Music Video. De ontknoping van deze grote finale is zaterdag op de slotdag van het festival.

Vorig jaar viel de Nederlandse regisseuse Mascha Halberstad in de prijzen. Zij won de award voor beste animatie voor de clip die zij bij het nummer Wild Frontier van The Prodigy maakte.