Nieuws/Lifestyle
411323
Lifestyle

Mart Smeets en Robert ten Brink op 40UP Radio

Mart Smeets, Robert Ten Brink, Johan Derksen en Michiel Romeyn hebben zich als dj verbonden aan 40UP Radio.

Ook Leo van der Goot, Felix Rottenberg, Marc Stakenburg en Rob Stenders nemen vanaf dinsdagavond plaats achter de microfoon van het internetradiostation van Harry de Winter.

De presentatoren zijn te horen in de avonduren tussen 22.00 en 01.00 uur. Ze presenteren volgens de initiatiefnemer hun favoriete platen uit hun privécollectie.

Harry de Winter: "Wij willen met 40UP Radio niet gaan voor de bekende hits, maar juist voor die pareltjes die niet door de bestaande radiostations worden gedraaid. De gepresenteerde programma’s zijn eilandjes van persoonlijke smaak. We hebben geen format, de presentatoren doen wat zij zelf willen. Dat levert eigenwijze en eigengereide radio op, niet gehinderd door een ‘format-politie’. Zoiets bestaat nergens in het huidige radiolandschap. Er is altijd wel een wijsneus van 26 jaar, die weet hoe het zou moeten. Maar gelukkig niet bij 40UP Radio.”

Blues

Mart Smeets noemt het ''Heerlijk om elke week twee uur over muziek te mogen praten en vooral muziek te laten horen die te weinig in Nederland te horen is". Mart somt op: "Singer-songwriters, blues, onbekend werk en toch ook muziek van nu.”

40Up Radio werd in 2015 opgericht. Harry de Winter pleit voor meer aandacht voor 'serieuze popmuziek'. Harry de Winter organiseert ook 40Up dansfeesten voor babyboomers. Voor komende zomer zijn zomerfestivals in Utrecht, Amsterdam en Eindhoven aangekondigd.