Nieuws/Lifestyle
411805
Lifestyle

Jan Siebelink maakt Voorleeslunchverhaal

Jan Siebelink

Jan Siebelink

AMSTERDAM - Jan Siebelink schrijft het Nationale Voorleeslunchverhaal van 2016. Dit wordt op 7 oktober in heel Nederland voorgelezen aan ouderen in bibliotheken en zorginstellingen. Siebelink, bekend van onder meer Knielen op een bed violen, maakt een verhaal dat herkenbaar en aansprekend is voor deze doelgroep.

Jan Siebelink

Jan Siebelink

De Nationale Voorleeslunch, op de Nationale Ouderendag, kan volgens de initiatiefnemers van de Leescoalitie een rol spelen bij het doorbreken van het isolement waarin veel ouderen zich bevinden. "Het voorlezen van een bijzonder verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen."

Vorig jaar schreef actrice en schrijfster Marjan Berk het eerste Voorleeslunchverhaal voor de derde editie van het evenement. De Leescoalitie is een samenwerkingsverband tussen Stichting Lezen, Stichting CPNB, Stichting Lezen & Schrijven, de Koninklijke Bibliotheek en de Vereniging Openbare Bibliotheken.