Nieuws/Lifestyle
411820
Lifestyle

Derk Bolt heeft lak aan kritiek

Derk Bolt heeft geen boodschap aan de kritiek dat zijn programma Spoorloos zich te veel zou focussen op tranen om mooie kijkcijfers te scoren.

"Ik leg die kritiek naast me neer. Ik ga heel zorgvuldig om met tranen in beeld", zegt Derk in Veronica Magazine. "Natuurlijk tonen we graag het mooie moment, de mooie ontmoetingen. Emotie mag, ik ken het effect ervan, maar je kunt niet zeggen dat wij scoren over de rug van andermans gevoelens."

Volgens Derk was Spoorloos, dat inmiddels 25 jaar bestaat, een van de eerste programma's waarin mensen huilden op televisie. "Je had alleen de Surprise Show geloof ik. Nu gaat de televisie gebukt onder belevings-tv. Zit er weer ergens een presentator snikkend op een berg zijn hele beleving de ether in te gooien."

Wat het grote succes achter het programma dan is, weet Derk niet. "Dat vragen wij ons ook weleens af, want het zou natuurlijk wel erg makkelijk zijn als we de magische formule voor een succesprogramma hadden. Het heeft iets te maken met het feit dat de vraag 'waar kom ik vandaan?' zo’n universele, herkenbare emotie is. En het is prettig als iets goed afloopt."