Nieuws/Lifestyle
411836
Lifestyle

Jude Law in openingsstuk cultuurforum

De Britse acteur Jude Law, van wie onlangs bekend werd dat hij gaat samenwerken met Toneelgroep Amsterdam, staat in juni in Nederland op de planken. Hij gaat spelen in het openingsoptreden van het zogenoemde Forum on European Culture. Dat wordt georganiseerd door De Balie en DutchCulture.

Voor dat forum komen op 1, 2 en 3 juni 'innovatieve kunstenaars en visionaire denkers uit heel Europa samen in Amsterdam' om de kracht, impact en waarde van kunst en cultuur voor Europa te onderzoeken, aldus De Balie dinsdag.

Het openingsstuk wordt geregisseerd door Ivo van Hove. Naast Law is daarin de Duitse acteur Lars Eidinger te zien. Van Toneelgroep Amsterdam doen onder anderen Gijs Scholten van Aschat, Hugo Koolschijn en Chris Nietvelt mee. Zij zullen historische en fictionele toespraken tot leven brengen, gevolgd door actuele speeches over urgente Europese kwesties.

Vorige week werd al bekend dat Jude Law zou gaan spelen in een stuk dat Ivo van Hove zal regisseren. Hij zal dan samen met onder anderen Halina Reijn, Gijs Scholten van Aschat en Robert de Hoog op het toneel staan in de internationale coproductie Obsession. Dat stuk moet op 25 april 2017 in Londen in première gaan. Voor het stuk werken Toneelgroep Amsterdam en het Londense Barbican Center samen. Obsession is daarna te zien op het Holland Festival.