Nieuws/Lifestyle
412448
Lifestyle

COC boos over besluit Amsterdams poppodium

Demonstratie tegen optreden ’homofobe’ rapper Steen

De vereniging COC organiseert een demonstratie tegen een show van rapper Steen in de Melkweg in Amsterdam. De club voor integratie van homoseksualiteit vindt hem een homofoob en wil dat zijn optreden van dit weekend niet doorgaat.

Het COC baalt van het nieuws dat Melkweg de rapper niet weigert. Steen deed in het verleden meerdere beledigende en bedreigende uitlatingen over homoseksuelen. Zo pakte Steen in een aflevering over homoseksuele rappers van State tv de microfoon af van de presentatrice, om vervolgens iemand voor ’homo’ uit te schelden .

Ook op Twitter schrijft Steen regelmatig agressieve tweets over homo’s. Zo zou hij eens hebben beloofd ooit een concentratiekamp voor homo’s te bouwen om ze te vergassen. In een reactie, die te lezen is op de website van Melkweg schrijft hij onder andere: „Ik ben geen homohater, iedereen mag zijn wie die wil zijn. De tweet slaat op de rapscene die verwijft, met gayrappers bedoelde ik nep rappers. Dat ik een concentratiekamp ga bouwen is natuurlijk uitgesloten. Het is natuurlijk zeer shockerend om zoiets te rappen of tweeten, maar dat is waar ik als Steen met mijn teksten, uitlatingen en kunst om bekend sta.”

Om hun ongenoegen te uiten, organiseren leden van het COC zondag een demonstratie tegenover Poppodium Melkweg. In een statement legt de organisator uit: „De Melkweg staat voor popcultuur in de volle breedte. Binnen popcultuur valt een groot aantal subculturen die wij een plek geven om zich te presenteren en te ontwikkelen. Die subculturen hebben vaak een rauw randje en soms ook een minder mooie kant. Het negeren of weren van scenes waarin meningen bestaan die controversieel zijn, draagt in onze overtuiging niet bij aan verdraagzaamheid in de maatschappij.”

Naar aanleiding van de verklaring van Steen zien zij ’geen aanleiding om maatregelen te nemen’. Wel gaat de Melkweg binnenkort een debat organiseren over de vraag of discriminerende teksten reden moeten zijn voor het afblazen van optredens.